TUKARAN 101

Bagi mereka yang tidak terbiasa dengan istilah, TUKARAN (pasaran Pertukaran Asing), merujuk untuk sebuah pertukaran antarabangsa pasaran di mana wang yang dibeli dan dijual. Pasaran Pertukaran Asing yang kita lihat hari ini bermula pada tahun 1970-an, ketika kadar pertukaran bebas dan terapung mata wang telah diperkenalkan. Dalam lingkungan seperti itu hanya peserta di pasaran menentukan harga satu mata terhadap yang lain, didasarkan pada penawaran dan permintaan untuk mata wang itu.

TUKARAN adalah yang agak unik pasar untuk beberapa alasan. Pertama, ia adalah satu daripada beberapa pasaran di mana ia boleh berkata dengan beberapa kualifikasi yang ia bebas dari luar kawalan dan ia tidak dapat dimanipulasi. Ia juga terbesar cecair kewangan pasaran, dengan perdagangan yang mencapai antara 1 dan 1.5 triliun dolar sehari. Dengan uang sebanyak ini bergerak cepat, ia adalah jelas mengapa pelabur tunggal akan mencari ia hampir mustahil untuk mempengaruhi harga yang besar mata. Selain itu, mudah tunai pasaran berarti itu tidak seperti beberapa jarang diperdagangkan saham, pedagang dapat membuka dan menutup posisi dalam beberapa saat seperti yang selalu bersedia pembeli dan penjual.

Satu lagi agak unik ciri-ciri TUKARAN wang pasaran varians peserta. Pelabur mencari beberapa alasan untuk memasuki pasar, beberapa sebagai jangka panjang lindung nilai pelabur, ketika orang lain menggunakan besar-besaran garis kredit untuk mendapatkan besar keuntungan jangka pendek. Menariknya, tidak seperti saham mewah, yang biasanya paling menarik hanya untuk jangka panjang pelabur, kombinasi agak tetap tapi harian kecil fluktuasi dalam mata wang harga, mewujudkan suasana yang menarik investor dengan pelbagai strategi.

Bagaimana TUKARAN Berfungsi

Transaksi dalam mata wang asing tidak berpusat di bursa, tidak seperti mengatakan NYSE, dan itu mengambil tempat di seluruh dunia melalui telekomunikasi. Perdagangan yang buka 24 jam sehari dari petang hari ahad hingga jumaat (00:00 GMT pada hari senin untuk 10:00 pada hari jumaat GMT). Dalam hampir setiap kali zon di seluruh dunia, ada peniaga yang akan memetik semua wang utama. Selepas memutuskan apa yang mata pelabur ingin membeli, dia tidak melalui salah satu pengedar (ada yang boleh didapati dalam talian). Ia adalah perkara biasa berlatih untuk pelabur untuk membuat spekulasi mengenai mata harga dengan mendapatkan garis kredit (yang disediakan untuk orang-orang dengan modal sebagai kecil sebagai $500), dan jauh peningkatan potensi mereka keuntungan dan kerugian. Ini adalah dipanggil kecil perdagangan.

Sedikit Dagangan

Sedikit perdagangan hanya istilah yang digunakan untuk berdagang dengan modal yang dipinjam. Ia adalah menarik karena fakta bahwa dalam transaksi pelaburan boleh dibuat tanpa uang sungguhan bekalan. Ini membolehkan pelabur untuk melabur wang lebih dengan sedikit wang kos pemindahan, dan buka lebih besar posisi dengan jumlah yang lebih kecil sebenar modal. Oleh itu, anda boleh menjalankan agak transaksi besar, sangat cepat dan murah, dengan sedikit modal awal. Sedikit perdagangan dalam pertukaran pasaran diukur dalam banyak. Istilah "banyak" merujuk kepada kira-kira $100,000, jumlah yang boleh diperolehi oleh meletakkan sedikit 0.5% atau $500.

CONTOH: yang Anda percaya bahawa isyarat di pasaran menunjukkan bahawa Pound British akan naik terhadap Dolar AS. Anda membuka 1 banyak untuk membeli Pound dengan 1% margin pada harga 1.49889 dan menunggu untuk pertukaran kadar untuk mendaki. Di beberapa titik di masa depan, anda ramalan itu menjadi kenyataan dan anda memutuskan untuk menjual. Anda menutup posisi di 1.5050 dan mendapatkan 61 pips atau kira-kira $405. Oleh itu, pada modal awal pelaburan $1,000, anda telah membuat lebih dari 40% keuntungan. (Hanya sebagai contoh bagaimana pertukaran kadar perubahan dalam perjalanan sehari, setiap hari rata-rata perubahan Euro (dalam Dolar) adalah tentang 70 100 pip.)

Ketika anda memutuskan untuk menutup posisi, deposit jumlah yang anda asalnya dibuat kembali untuk anda dan yang pengiraan anda keuntungan atau kehilangan dilakukan. Ini keuntungan atau kehilangan ini kemudian dimasukkan ke dalam akaun anda.

Strategi pelaburan: Analisis Teknikal dan Analisis Fundamental

Dua asas strategi untuk melabur dalam transaksi Teknikal Analisis atau Analisis Fundamental. Yang paling kecil dan sederhana pelabur di pasar keuangan menggunakan Analisis Teknikal. Teknik ini batang dari andaian bahawa segala maklumat tentang pasaran dan tertentu mata masa depan turun naik yang ditemui dalam rantaian harga. Itu adalah untuk mengatakan, bahwa semua faktor yang mempunyai kesan pada harga yang telah dianggap oleh pasaran dan oleh itu, dapat dilihat dalam harga. Pada dasarnya, apa ini jenis pelabur tidak pangkalan/beliau pelaburan atas tiga asas andaian. Ini adalah: yang pergerakan pasaran menganggap semua faktor-faktor, yang pergerakan harga azam dan terus terikat untuk peristiwa-peristiwa ini, dan itu sejarah berulang. Seseorang menggunakan teknikal analisis melihat tertinggi dan harga terendah mata wang, harga membuka dan menutup, dan jumlah transaksi. Pelabur ini tidak cuba untuk mengakali pasaran, atau bahkan meramalkan utama trend jangka panjang, tapi hanya melihat apa yang telah terjadi dengan mata wang itu di lepas baru-baru ini, dan meramalkan bahawa kecil turun naik yang umumnya akan terus seperti mereka sebelumnya.

Asas Analisis yang menganalisa semasa situasi di negara mata, termasuk hal-hal seperti itu sebagai ekonomi, itu keadaan politik, dan khabar angin lain yang berkaitan. Dengan nombor-nombor, ekonomi negara bergantung pada beberapa boleh diukur ukuran seperti Pusat Bank kepentingan kadar, pengangguran negara peringkat, dasar cukai dan kadar inflasi. Pelabur boleh juga mengantisipasi yang kurang boleh diukur kejadian, seperti pergolakan politik atau peralihan akan juga mempunyai kesan di pasaran. Sebelum mendasarkan semua ramalan pada faktor sendirian, bagaimanapun, ia adalah penting untuk diingat itu pelabur perlu juga diingat harapan dan jangkaan peserta pasaran. Karena sama seperti di apa-apa pasar saham, nilai mata juga berdasarkan sebahagian besar pada persepsi dan jangkaan tentang itu mata, bukan semata-mata pada kenyataannya.

Membuat Uang dengan Mata Perdagangan di TUKARAN

TUKARAN melabur adalah salah satu yang paling berpotensi bermanfaat jenis pelaburan yang ada. Ketika pasti risiko yang besar, keupayaan untuk menjalankan perdagangan kecil di TUKARAN bermaksud keuntungan yang berpotensi besar relatif untuk modal awal pelaburan. Manfaat lain TUKARAN adalah yang ukurannya menghalang hampir semua usaha oleh orang lain untuk mempengaruhi pasaran untuk keuntungan mereka sendiri. Jadi bahwa ketika melabur dalam mata wang asing pasaran satu boleh merasa cukup yakin bahawa pelaburan dia membuat mempunyai peluang yang sama untuk keuntungan sebagai investor lain di seluruh dunia. Ketika melabur dalam transaksi jangka pendek memerlukan tahap tertentu yang wajar, pelabur yang menggunakan teknikal analisis boleh merasa agak yakin itu kemampuan mereka sendiri untuk membaca setiap hari naik pasaran mata wang yang cukup memadai untuk memberi mereka pengetahuan yang diperlukan untuk membuat pelaburan.

Berita Berkaitan: